Koevermans maakt seizoen af bij Utrecht

Danny Koevermans is naar eigen zeggen nog niet klaar met het profvoetbal. De 35-jarige spits hoopt daarom een contract te krijgen bij FC Utrecht. Koevermans meldde zich donderdag op het trainingsveld bij coach Jan Wouters, die hij nog kent uit zijn PSV-periode.

De aanvaller hoopt als breekijzer iets te kunnen toevoegen aan FC Utrecht. "Ik kan als invaller van waarde zijn voor deze club", zei hij tegen AD Sportwereld. In 2011 trok Koevermans naar Canada, omdat hij Nederland zat was. "Maar je moet ook weer een keer terug, hè. Mijn contract bij Toronto was afgelopen en dan moet je een keuze maken. Ik wilde nog doorgaan, want ik ben nog niet klaar met het profvoetbal. Ik zou mijn carrière nog mooi willen afsluiten."

Bij Toronto kwam Koevermans, mede door blessureleed, niet altijd veel aan spelen toe. "Ik heb een zware knieblessure gehad, mijn kruisband was afgescheurd. Het was vaak de ene keer fit en dan weer niet fit. De competitie is bikkelhard. Strijd en kracht. Maar er wordt ook goed gevoetbald, hoor."

"Mensen in Nederland doen een beetje lacherig over die Noord-Amerikaanse competities, maar dat is onterecht", aldus de routinier. "Hier bij Utrecht hebben ze sinds kort Juan Agudelo lopen uit Amerika. Nou, het is niet voor niks dat Premier League-club Stoke City hem naar Engeland haalde."

Update 15.34 uur

Danny Koevermans speelt de rest van het seizoen voor FC Utrecht. De 35-jarige aanvaller tekende vrijdag een contract, meldt de club uit de Domstad. "Met zijn kracht, ervaring en scorend vermogen kan Danny iets toevoegen aan FC Utrecht," zegt manager spelerszaken en scouting Edwin de Kruijff. Koevermans werd in 2008 met PSV landskampioen. In totaal scoorde de spits in zijn carrière 151 goals in 283 competitieduels.