Fulham haalt Griekse topscorer Mitroglou

Konstantinos Mitroglou maakt de overstap van Olympiakos Piraeus naar Fulham. De Griek tekent een contract voor 4,5 jaar, zo maakte de Londense ploeg van trainer René Meulensteen vrijdag bekend. Mitroglou is dit seizoen topscorer in de Griekse competitie met veertien doelpunten.

"Ik ben heel blij dat ik samen ga werken met René Meulensteen", laat de 25-jarige aanvaller op de clubwebsite weten. "Ik weet dat hij veel ervaring heeft binnen het voetbal. Hij heeft me uitgelegd hoe hij te werk gaat en ik heb er veel zin in." Engelse media berichten dat de Engelse ploeg iets meer dan dertien miljoen euro betaalt voor de Griek.

De vijftienvoudig international speelde in totaal 86 competitieduels voor Olympiakos, waarin hij 41 keer scoorde. Met de club veroverde hij driemaal het kampioenschap, drie keer de beker en eenmaal de supercup. Mede dankzij drie goals van Mitroglou in de play-offwedstrijden tegen Roemenië plaatste Griekenland zich in november voor het WK voetbal van komende zomer.

Eerder op vrijdag maakte Fulham al de komst van Lewis Holtby bekend. Hij kwam over van Tottenham Hotspur en wordt gehuurd voor de rest van het seizoen.