[JL] MVV vloert koploper Dordrecht

MVV Maastricht heeft koploper FC Dordrecht vrijdag in de Jupiler League met 2-0 verslagen. Sjors Verdellen en Adnan Šećerović verzorgden de doelpunten. Dordrecht ziet VVV-Venlo door de nederlaag op vijf punten naderen. MVV stijgt door de zege naar de veertiende plek met 31 punten.

FC Eindhoven, de nummer twee van de competitie, wist niet van de nederlaag van Dordrecht te profiteren. De Brabanders gingen in de topper tegen VVV met 2-1 onderuit. Randy Wolters scoorde in de 93e minuut de winnende goal voor de Limburgers, nadat Leon de Kogel (VVV) en Donny de Groot (Eindhoven) het net al hadden gevonden.

Eindhoven speelde in de slotfase met tien man nadat Norichio Nieveld in de 69e minuut met twee keer geel van het veld was gestuurd. VVV wipte door de zege over Eindhoven heen en staat nu tweede op vijf punten van Dordrecht. Eindhoven heeft een punt minder dan de Limburgers.

Jong Ajax verloor met 3-1 van Telstar. Kevin Brands, Toine van Huizen en Daryl van Mieghem scoorden in Velsen voor de thuisploeg. Voor de Amsterdammers kwamen onder anderen Lesley de Sa, Jaïro Riedewald en Lucas Andersen in actie, spelers die dit seizoen al meerdere malen voor het eerste elftal speelden. Telstar en Jong Ajax staan gedeeld zestiende. Telstar heeft een iets beter doelsaldo.

Jong FC Twente wist ook niet te winnen. De Tukkers verloren met 2-1 bij FC Oss, dat door de zege hekkensluiter af is. Joep van den Ouweland en Dennis Janssen scoorden voor Oss, dat nu een punt meer heeft dan rodelantaarndrager Achilles '29. Twente heeft elf punten meer dan Oss en staat dertiende.

Helmond Sport won met 2-1 van Excelsior dankzij treffers van Ferry de Regt en Davy Brouwers. De Brabanders komen door de overwinning op punten gelijk met Excelsior. Met 37 punten hebben de clubs acht punten achterstand op VVV.