Derksen: "Denk dat Adriaanse naar Feyenoord komt"

Nu Ronald Koeman zijn vertrek bij Feyenoord heeft aangekondigd, kan de geruchtenmolen omtrent zijn opvolging op gang komen. Johan Derksen zet zijn geld in op Co Adriaanse. Volgens de voormalige hoofdredacteur van Voetbal International ziet Martin van Geel de ervaren oefenmeester als zijn droomkandidaat voor de positie die vanaf de zomer vacant is.

Sterker nog, volgens Derksen hebben Van Geel en Adriaanse al contact gehad over een samenwerking bij Feyenoord. Het tweetal stond jaren geleden al eens gezamenlijk bij achtereenvolgens Willem II en AZ op de loonlijst.

"Ik denk dat Van Geel het al helemaal voor elkaar heeft en dat zijn vriend Adriaanse komt", aldus Derksen ten overstaan van RTV Rijnmond. "Alleen heeft Co redelijk pittige eisen. Dat is wel een man die Feyenoord verder kan helpen als hij geen gekke dingen gaat doen. Het is wel een lastige man, je moet de bijsluiter wel heel goed lezen."

Adriaanse zat bij FC Twente voor het laatst op de trainersstoel. Sinds zijn vertrek bij de Enschedeërs in 2012 richt de 66-jarige Amsterdammer zich op zijn werk als analist.

Voor de prestatie van Koeman bij Feyenoord heeft Derksen niets dan lof over. Het besluit van de 50-jarige Zaandammer om te vertrekken bij de Rotterdammers kan ook zijn goedkeuring wegdragen. "Hij heeft het fantastisch gedaan en het optimale rendement uit de groep gehaald. Ik vind het een hele verstandige beslissing."

"Koeman heeft de neiging om cynisch te worden en af te geven op de spelers als het volgend jaar minder gaat lopen. Dan kun je beter een andere enthousiaste man voor de groep zetten."