Casillas: "Ben Aragonés erg dankbaar"

In Spanje hebben veel voetballers op verschillende manieren hun verdriet uitgesproken na het overlijden van Luis Aragonés. De voormalige bondscoach werd 75 jaar. Aragonés was tussen 2004 en 2008 bondscoach van Spanje.

In die periode pakte de ploeg de titel op het EK in Oostenrijk en Zwitserland. "Hij is voor mij één van de meest invloedrijke mensen geweest. De voetbalwereld mag hem wel dankbaar zijn. Zijn ideeën hebben veel succes opgeleverd. Luis zal altijd herinnerd worden", sprak doelman Casillas volgens Sefutbol.com.

"Ik heb hem persoonlijk veel te danken. Vanaf mijn 26e heeft hij mij erg beïnvloed. Ik heb altijd een zwak voor Luis gehad en ik weet dat dat wederzijds was", ging de Spanjaard verder. "Ik wil zijn familie mijn medeleven betuigen. Hij zal altijd een speciale plek hebben in onze voetbalgeschiedenis. Dit is een trieste dag voor het Spaanse voetbal."

Luis Aragonés werd na het succesvolle EK van 2008 opgevolgd door Vicente Del Bosque. "We zullen deze dag herinneren als een trieste dag", aldus de huidige bondscoach van Spanje. "Zonder twijfel leidde hij de weg in deze recente periode waarin we succes hebben gehad. Ik had persoonlijk veel waardering voor hem."

"We hebben vandaag een sleutelfiguur in de moderne sportwereld verloren." Behalve Casillas en Del Bosque brachten veel internationals via bijvoorbeeld Twitter hun condoleances over op de familie van Aragonés.