[PL] Newcastle verliest derby bij debuut Luuk de Jong

Luuk de Jong heeft zijn eerste wedstrijd met Newcastle United verloren. De nummer acht van de Premier League ging in de derby tegen rivaal Sunderland in eigen huis met 3-0 onderuit. De van Borussia Mönchengladbach gehuurde De Jong maakte direct na rust zijn debuut voor Newcastle.

Vurnon Anita speelde een hoofdrol bij de openingstreffer. De oud-Ajacied maakte een overtreding in het strafschopgebied, waarna Fabio Borini de daaropvolgende penalty langs doelman Tim Krul tegen het net schoot. Adam Johnson maakte er in de 23e minuut 2-0 van, waarna Jack Colback tien minuten voor tijd voor de beslissing zorgde.

De Nederlanders van Swansea City kenden net als hun landgenoten bij Newcastle geen prettige middag. Jonathan de Guzman en Dwight Tiendalli verloren met 2-0 bij West Ham United door twee treffers van Kevin Nolan. Andy Carroll, die beide goals had voorbereid, werd na 59 minuten met rood van het veld gestuurd. Swansea-nieuweling Marvin Emnes zat nog niet bij de selectie.

West Ham stijgt door de zege naar de veilige zeventiende plek met 22 punten. Swansea heeft twee punten meer en staat elfde.