[PD] Valencia verslaat Barça en voegt zich bij Ajax

FC Barcelona heeft zaterdag punten laten liggen in de strijd om de Spaanse landstitel. Valencia was in Camp Nou met 3-2 te sterk voor de Catalanen. Valencia voegde zich daarmee bij Ajax en Athletic Bilbao, de enige ploegen die Barça dit seizoen wisten te verslaan. Valencia is wel de eerste ploeg die de regerend landskampioen in Camp Nou de baas was.

Atlético Madrid, dat op punten gelijk staat met Barça, kan zondag tegen Real Sociedad alleen koploper worden van Spanje. Real Madrid, dat een punt minder heeft, kan op bezoek bij Athletic Bilbao profiteren.

Barça begon nog prima aan de wedstrijd tegen Valencia. Alexis Sánchez verschalkte goalie Diego Alves na zeven minuten met een lob. Door treffers van Dani Parejo en Pablo Piatti kwam Valencia echter langszij. Nadat Lionel Messi de stand met een strafschop in de 53e minuut weer gelijk had getrokken, scoorde Paco Alcácer zes minuten later de winnende.

Jordi Alba kreeg twaalf minuten voor tijd zijn tweede gele kaart van de arbiter. De Barça-back is net als verdediger Javier Mascherano, die één gele kaart ontving, geschorst voor het uitduel tegen Sevilla van volgende week.