[PL] United verliest ondanks goal Van Persie van Stoke

Manchester United blijft kwakkelen in de Premier League. De ploeg van trainer David Moyes ging zaterdag met 2-1 onderuit bij Stoke City, ondanks een treffer van Robin van Persie. Charlie Adam was met treffers in de 38e en 52e minuut Uniteds plaaggeest. Van Persie had na 47 minuten op aangeven van Juan Mata voor de gelijkmaker gezorgd.

De regerend landskampioen verloor dure punten in de strijd om de Champions League-plekken. United staat zevende met zes punten minder dan nummer vier Liverpool, dat zondag op bezoek gaat bij West Bromwich Albion. De beste vier ploegen plaatsen zich in Engeland voor het miljoenenbal. Stoke, waar Erik Pieters de hele wedstrijd meespeelde, is de nummer elf met 25 punten.

Everton wist de top vier wel bij te blijven. De club uit Liverpool won op de valreep met 2-1 van Aston Villa. Leandro Bacuna's openingstreffer voor Villa werd in de laatste zestien minuten tenietgedaan door goals van Steven Naismith en Kevin Mirallas. Everton volgt Liverpool op een punt.

Villa voert met 27 punten de middenmoot aan. Naast Bacuna speelde aanvoerder Ron Vlaar voor Villa. De oud-Feyenoorder werd na tachtig minuten gewisseld.

Tottenham Hotspur wist zich niet te herstellen van de 5-1 nederlaag tegen Manchester City van woensdag. De Londenaren kwamen bij Hull City niet verder dan 1-1. Paulinho bezorgde de Spurs in de 61e minuut een punt, nadat Shane Long Hull na twaalf minuten op voorsprong had gezet.

Tottenham staat zesde op twee punten van Liverpool. West Brom bezet plek zeventien, een plek boven de degradatiestreep.

René Meulensteen verloor met Fulham op Craven Cottage van Southampton: 3-0. Maarten Stekelenburg kon niet voorkomen dat Adam Lallana, Rickie Lambert en Jay Rodriguez in het laatste halfuur het net vonden.

Meulensteen trok vrijdag onder anderen John Heitinga en spits Konstantinos Mitroglou aan, maar kon hen nog niet gebruiken. Fulham verkeert met negentien punten op de laatste plaats. West Brom, dat op de veilige zeventiende plek staat, heeft drie punten meer. Southampton staat negende met 35 punten.

Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel verloren met Norwich City met 2-1 bij Cardiff City. De Nederlanders vielen allebei in de 75e minuut in. Craig Bellamy en nieuweling Kenwyne Jones bezorgden Cardiff drie punten. De ploeg uit Wales neemt de voorlaatste plek in met twee punten meer dan Fulham. Norwich heeft vier punten voorsprong op Cardiff en staat vijftiende.