Seedorf: "We hebben De Jong fit nodig"

Nigel de Jong begon zaterdag tegen Torino op de bank bij AC Milan. Trainer Clarence Seedorf gunde de middenvelder rust, maar liet De Jong nog wel invallen.

Seedorf posteerde Urby Emanuelson in de basis, als linksback, maar Nigel de Jong zat ruim een uur op de bank. "Maar het was niet per se vanwege Nigel, hij heeft het namelijk goed gedaan", aldus de coach van Milan na het gelijkspel tegen Torino (1-1). "Het was omdat ik verwachtte dat we veel van afstand zouden kunnen schieten."

"Dat ligt Muntari en Montolivo beter. Bovendien was het een mooie gelegenheid om De Jong wat rust te gunnen. Hij is een goede speler, maar we hebben hem wel volledig fit nodig", zei Seedorf. De oud-international was niet tevreden over de eerste helft, waarin Torino aan de leiding kwam in San Siro.

"Na rust hebben we geduld getoond. Om een goed georganiseerd team als Torino te bespelen heb je geduld nodig en moet je het zoeken op de flanken. Dat ging in de tweede helft beter", verklaart Seedorf. Adil Rami maakte de gelijkmaker voor Milan. Mario Balotelli ontbrak vanwege een schorsing.

Emanuelson was gematigd tevreden. "We hebben het redelijk gedaan vandaag, het enige wat we nalaten is het maken van de tweede goal. We zijn nu ruim twee weken bezig onder Seedorf en het gaat steeds beter. Die lijn moeten we doortrekken. Het gaat steeds beter."

"De trainer vroeg me in balbezit onze aanvallend ingestelde mensen te ondersteunen. Dat is redelijk gelukt", aldus Emanuelson op de clubsite van de Rossoneri. Milan gaat volgende week langs bij Napoli. "Dat wordt lastig. We gaan ons nu op die wedstrijd richten", besluit de voormalig Ajacied.