Tomasson: "Ik ben hartstikke kwaad"

Roda JC-trainer Jon Dahl Tomasson was na de nederlaag tegen PEC Zwolle (3-1) niet te spreken over de rol van scheidsrechter Björn Kuipers.

Tomasson leed zaterdag zijn eerste nederlaag met Roda. Arbiter Kuipers was de gebeten hond bij de club uit Limburg. De scheidsrechter gaf een strafschop na een duw van Bart Biemans richting Ryan Thomas. Bij Roda vonden ze de straf overdreven.

"Ik heb de beelden een paar keer gezien, dit was geen strafschop. Ik ben hartstikke kwaad, want dit kost ons drie punten", zegt Tomasson tegen De Limburger. "De eerste helft was niet goed, de tweede helft van onze kant vond ik uitstekend."

"En dan krijg je zo'n ongelukkig moment. Iedereen maakt fouten. Maar ik hoop wel dat de scheidsrechter het durft toe te geven. Dan toont hij ballen", vertelt de Deen. Kuipers gaf na afloop toe dat een penalty te zwaar gestraft was voor de actie van Biemans.

PEC Zwolle-trainer Ron Jans vond de overwinning van zijn team niet geheel verdiend. "Op basis van de eerste helft vond ik de voorsprong wel terecht, hoewel Roda JC in de laatste tien minuten voor rust er erg gevaarlijk uitkwam. Na de rust wist ik echt niet wat ik zag."

"We willen altijd druk naar voren zetten, maar opeens liepen we alleen nog maar achteruit. Dat de gelijkmaker zo laat viel, dat viel me eigenlijk nog mee. In het laatste kwartier zag ik wel weer de absolute wil om ieder duel aan te gaan, maar we hebben eigenlijk onverdiend gewonnen", aldus Jans.