[Bundesliga] Tweede zege voor Verbeek met Nürnberg

Trainer Gertjan Verbeek heeft zijn tweede zege op rij geboekt met FC Nürnberg. In Berlijn werd zondag met 3-1 gewonnen van Hertha BSC, waar met Jos Luhukay ook een Nederlander aan het roer staat.

Nürnberg wist vorige week voor het eerst dit seizoen te winnen. De club klimt naar de vijftiende plaats in de Bundesliga met zeventien punten. Uit de zorgen is Verbeek nog niet. Nummer zestien Hamburger SV van coach Bert van Marwijk en aanvoerder Rafael van der Vaart heeft hetzelfde puntentotaal. Hertha bezet na negentien speelrondes de achtste plaats.

Adrian Ramos zette Hertha in eigen huis al snel op voorsprong, maar via Markus Feulner kwam Nürnberg langszij. Josip Drmic groeide uit tot de held bij de bezoekers. De Zwitser zorgde in de 68e minuut voor de 2-1 en benutte in blessuretijd een strafschop. Kort daarvoor kreeg Nürnberg-speler Ondrej Petrak nog een rode kaart.