Sneijder: "Supporters compleet uit hun dak"

Wesley Sneijder was de gevierde man bij Galatasaray zondag. De middenvelder scoorde driemaal tegen Bursaspor en hielp zijn ploeg zo aan een 6-0 zege. In gesprek met De Telegraaf zegt Sneijder dat het niet veel had gescheeld of hij had niet kunnen spelen.

De Oranje-international kampte afgelopen week namelijk met een botkneuzing. "Opgelopen tegen Gaziantepspor. Ik heb maar twee keer kunnen trainen. Maar ze mogen me vaker schoppen…", lacht Sneijder.

Met het WK voor de deur krijgt Sneijder zijn topvorm weer te pakken. "Maar met dat toernooi ben ik helemaal nog niet bezig. Ik kijk van duel tot duel, wil alles winnen en hoop mijn goede vorm vast te houden", vervolgt hij. "Met Galatasaray spelen we nog in de Champions League en in de competitie ruiken we bloed nu Fenerbahçe heeft verloren. Het verschil is nog maar zeven punten en we krijgen Fener nog thuis."

Nog voordat er een uur gespeeld was, werd Sneijder al naar de kant gehaald door trainer Roberto Mancini. "En in Turkije is een publiekswissel echt leuk. De supporters gingen compleet uit hun dak." Met het drukke programma voor de boeg kwam deze wissel hem overigens niet slecht uit. "Het was een mooi moment om eens rust te pakken. Er komen nog veel belangrijke wedstrijden aan."

Galatasaray stond lange tijd een straatlengte achter, maar zag het verschil met Fenerbahçe slinken naar zeven punten. "Nadat Fenerbahçe bij Eskisehirspor verloor, hadden wij maar één opdracht: winnen van Bursa. Wat dat betreft is het doodzonde dat we vorige week 0-0 speelden bij Gaziantepspor. Anders hadden we op vijf punten gestaan."

"Maar als we thuis van Fenerbahçe winnen komen we op vier. En in Turkije is elke uitwedstrijd lastig. Laat Fenerbahçe maar zien dat ze tegen de druk bestand zijn", besluit Sneijder hoopvol.