Van der Maarel over de transferdrukte in Utrecht

FC Utrecht sloeg vrijdag flink toe op de transfermarkt. Verdediger Mark van der Maarel legt uit hoe de selectie 'deadlineday' beleefde.

Van der Maarel was erg tevreden met het punt tegen Ajax. "We zitten in een moeilijke periode en hadden een tijd niet gewonnen. Tegen Ajax een punt pakken is dan hartstikke mooi", zegt de verdediger tegen Goal. "Een wedstrijd tegen Ajax is altijd mooi om zogezegd het tij te keren. Of dat echt is gelukt zal volgende week moeten blijken."

De voorbereiding van FC Utrecht was echter allesbehalve ideaal. Op de slotdag van de transfermarkt trok de club nog vier spelers aan: Matthieu Delpierre, Fernando Queseda, Danny Koevermans en Christian Dorda. Die laatste twee zaten tegen Ajax nog niet bij de selectie, maar Delpierre (basis) en Queseda (invaller) maakten wel minuten. Op de linksbackpositie maakte jeugdspeler Jordy van der Winden eveneens zijn debuut.

"Je weet dat de voorbereiding wat rommelig is", vervolgt Van der Maarel. "We speelden dus met heel wat wijzigingen, maar iedereen heeft dat perfect opgepakt. Soms leek het alsof we al weken in deze opstelling speelden." De selectie maakte de transferdrukte in Galgenwaard van afstand mee. "We hebben vrijdag later getraind, omdat Matthieu nog gekeurd moest worden en moest tekenen. Dus het was allemaal vrij onrustig."

"Je houdt internet in de gaten en je hoort van alles. De club laat ons de definitieve transfers natuurlijk wel weten, maar je leest veel over interesses. Wij weten ook niet alles, maar de groep is daar wel mee bezig. Constant internet refreshen en de geruchten zoeken, haha", zegt de rechtsback lachend. "Nee, dat ook weer niet hoor. De meeste nieuwtjes weet je wel en het definitieve hoor je van de club. Maar het was een hectische dag. Zo heb ik het nog niet meegemaakt."

Van der Maarel was complimenteus over het handelen van de clubleiding. "Dat moet wel gezegd worden, ze hebben het uitstekend gedaan. Ik begreep dat alles binnen het budget is gedaan, dus dat is helemaal geweldig."

De nieuwelingen maakten een goede indruk op de verdediger. "Fernando kwam er heel even in, maar die liet met een bepaalde aanname gelijk zien dat hij erg goed kan voetballen. Bij Juan (Agudelo, red.) zag je vorige week al dat hij ontzettend veel power heeft en hij vormt een goed koppel met Steve De Ridder."

"Matthieu heeft ontzettend veel ervaring. Communiceren is wat lastig, want hij spreekt voornamelijk Frans en Duits. Dat zijn niet echt mijn sterke punten. Maar voetbaltaal is natuurlijk overal wel een beetje hetzelfde", besluit een zeer tevreden Van Der Maarel.