Erwin Koeman: "PSV bijt niet van zich af"

Erwin Koeman pakte zondag met RKC Waalwijk drie punten tegen PSV. Al voor het derde jaar op rij wist RKC de derby in eigen huis te winnen. Volgens Koeman is dat laatste wel een teken aan de wand.

"Het zegt wel iets, dat PSV hier nu voor het derde jaar op rij heeft verloren. Dat mag een club als PSV natuurlijk niet overkomen", zegt de RKC-trainer in De Telegraaf. De thuisploeg won dankzij twee goals van Evander Sno met 2-0.

Koeman betwijfelt of PSV veel hoger zal eindigen dan de huidige zevende plaats. "Ik denk dat ze het dit seizoen enorm moeilijk blijven houden. Willen ze hoger gaan eindigen, dan zullen ze tien wedstrijden op rij ongeslagen moeten blijven en dat gaat deze ploeg niet lukken."

"Je moet van je af kunnen bijten en PSV heeft te weinig spelers die dat kunnen", gaat Koeman verder. "Deels door leeftijd en een gebrek aan ervaring, maar ook door een gebrek aan kwaliteit, zelfs voor de top van Nederland."

RKC Waalwijk staat door de knappe zege nu op de veertiende plaats in de Eredivisie. De voorsprong op hekkensluiter ADO Den Haag is maar twee punten. Woensdag gaat de ploeg van Koeman op bezoek bij Go Ahead Eagles in Deventer.