Kritiek op Van den Brom na vreemde wissels

Anderlecht leed vrijdagavond een dure nederlaag bij Lierse. Na afloop waren vooral trainer John van den Brom en Demy de Zeeuw de gebeten hond. Tot verbazing van het Anderlecht-bestuur had Van den Brom tegen Lierse een basisplek ingeruimd voor De Zeeuw.

De oud-Ajacied speelde een zwakke wedstrijd. Van den Brom besloot in de rust echter niet De Zeeuw, maar Massimo Bruno en Dennis Praet te vervangen. Volgens Het Laatste Nieuws hebben de dubieuze wissels van Van den Brom tot ongeloof geleid binnen het clubbestuur. Overigens moesten de spelers van Anderlecht na de nederlaag afzien van hun vrije dag. In plaats daarvan moesten ze zaterdag een straftraining afwerken.

Herman Van Holsbeeck, de manager bij Paars-Wit, volgde de training vanaf de zijlijn. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Lierse had hij juist nog gezegd dat De Zeeuw één van de nieuwe leiders van Anderlecht zou kunnen worden. De middenvelder lijkt zijn krediet nu echter te hebben verspeeld.

Anderlecht speelt komende zaterdag de volgende wedstrijd tegen KV Kortrijk. Door de 2-0 nederlaag in Lier staat de ploeg van Van den Brom al tien punten achter koploper Standard. Van Holsbeeck verwacht van alle spelers dat ze tegen Kortrijk hun echte kwaliteiten tonen.