[Eredivisie] Preview speelronde 22

Vanavond start speelronde 22 in de Eredivisie. Daarmee is deze ronde de enige midweekse van het seizoen 2013/2014. En uiteraard is er ook weer een wedstrijd, die we extra uitlichten: Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk.

Zowel Go Ahead Eagles als RKC Waalwijk hebben een ruim verleden in de Jupiler League. Beide ploegen hebben daar een aantal seizoenen doorgebracht. Nu staat dit duel eindelijk weer eens op het programma in de hoogste afdeling van het Nederlands betaald voetbal.

Mitch Apau (RKC Waalwijk) in duel met Xander Houtkoop (Foto: PRO SHOTS / Erik Pasman)

RKC Waalwijk heeft in elk geval een prima weekend achter de rug. De ploeg won met 2-0 van een zwalkend PSV, waarbij Evander Sno zich tot matchwinner kroonde. De aanvaller nam beide doelpunten, die in de tweede helft vielen, voor zijn rekening.

Voor Go Ahead Eagles was het een minder goed weekend. Zij wisten niet te winnen van N.E.C. Nijmegen, dat al geruime tijd in de onderste regionen van de Eredivisie bivakkeert. Na 90 minuten stond er 1-1 op het scorebord, wat voor de ploeg uit Deventer een lichte teleurstelling opleverde. De ploeg had gedurende de wedstrijd steeds een veldoverwicht.


Erik Falkenburg verschalkt keeper Jan Seda en scoort (Foto: PRO SHOTS / Erik Pasman)

In 1996 speelden Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk voor het laatst in de Eredivisie aan de Vetkampstraat. De Waalwijkers wonnen uiteindelijk met 3-1 door goals van Regilio Vrede, Zeljko Petrovic en Clyde Wijnhard. Toine Rorije scoorde nog wel tegen, maar dat hielp de Deventenaren niet in het zadel.

Overigens is RKC Waalwijk momenteel aan een prima reeks bezig. De ploeg verloor sinds 9 november maar één van de acht duels. De laatste zege van Go Ahead Eagles daarentegen dateert van 22 december. Toen werd met 2-1 van FC Utrecht gewonnen.

Onderlinge resultaten sinds het seizoen 2000/2001:

Go Ahead Eagles vs. RKC Waalwijk
2 Winst 2
2 Gelijk 2
10 Gemaakte doelpunten 12


Er worden ook in deze midweekse speelronde nog veel meer wedstrijden gespeeld. Wat dacht je bijvoorbeeld van de clash tussen Vitesse en AZ? Verder neemt ADO Den Haag het in eigen huis op tegen Heracles Almelo, krijgt FC Utrecht bezoek van PEC Zwolle en speelt N.E.C. Nijmegen tegen NAC Breda. Hoe de stand er na deze ronde uitziet, weten we donderdagavond rond de klok van 22.30 uur.

Welk programma wordt waar en wanneer uitgezonden?

Aanvang Wedstrijd/Programma Zender  
4 feb om 18.45 uur Roda JC Kerkrade - Feyenoord FOX Sports 1  
4 feb om 19.45 uur ADO Den Haag - Heracles Almelo FOX Sports 3  
4 feb om 20.45 uur Vitesse - AZ FOX Sports 1  
4 feb om 22.20 uur NOS Studio Sport: Eredivisie Nederland 1  
5 feb om 01.20 uur NOS Studio Sport: Eredivisie Nederland 3  
5 feb om 18.45 uur sc Cambuur Leeuwarden - PSV FOX Sports 1  
5 feb om 19.45 uur N.E.C. Nijmegen - NAC Breda FOX Sports 3  
5 feb om 19.45 uur Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk FOX Sports 5  
5 feb om 20.45 uur sc Heerenveen - FC Twente FOX Sports 1  
5 feb om 22.10 uur NOS Studio Sport: Eredivisie Nederland 1  
6 feb om 01.15 uur NOS Studio Sport: Eredivisie Nederland 3  
6 feb om 18.45 uur FC Utrecht - PEC Zwolle FOX Sports 1  
6 feb om 20.45 uur Ajax - FC Groningen FOX Sports 1