[JL] Kruys pakt eerste zege met Sparta bij Jong PSV

Gert Kruys heeft zijn eerste overwinning als coach van Sparta Rotterdam te pakken. De Utrechtenaar zag zijn ploeg maandag met 2-1 winnen bij Jong PSV. Stef Peeters en Mimoun Mahi waren doeltreffend voor Sparta. Rai Vloet maakte zes minuten na rust gelijk. Kruys was zijn dienstverband in Rotterdam begonnen met twee thuisnederlagen.

Peeters opende halverwege de eerste helft de score door een vrije trap schitterend in de winkelhaak te krullen. Vlak na rust kwam Jong PSV op gelijke hoogte. Vloet deed de club waar zijn vader Wiljan technisch directeur is pijn met de 1-1. Uiteindelijk zorgde Mahi ervoor dat de Rotterdammers als laatst konden lachen.

Sparta blijft ondanks de zege vijfde, maar verkleinde het gat met koploper Dordrecht tot negen punten. Jong PSV staat met 33 punten twaalfde.