[PL] Ivanovic knalt Chelsea naar kleine zege op City

Chelsea heeft maandag in de Premier League de topper bij Manchester City gewonnen. Door een schitterend afstandsschot van Branislav Ivanovic zegevierden de Londenaren met klein verschil: 1-0. Door de overwinning achterhaalde Chelsea de opponent op de ranglijst. Beide ploegen hebben 53 punten, twee minder dan koploper Arsenal.

City begon sterk en kreeg direct kansen via Yaya Touré en David Silva. Vervolgens nam Chelsea met een uitgekiende speelwijze het initiatief over. De ploeg van coach José Mourinho hield achterin de gelederen gesloten en kwam er steeds razendsnel uit.

Op schitterende wijze opende Ivanovic na 32 minuten de score. De Servische verdediger pegelde met links van buiten het strafschopgebied binnen. In het vervolg bleef Chelsea kansen creëren. In totaal werd liefst driemaal het aluminium geraakt. Samuel Eto'o, aankoop Nemanja Matic en Gary Cahill ontbeerden geluk.

Pas in de slotfase richtte City zich iets op. Beide keren trad doelman Petr Cech handelend op. Na 73 minuten tikte hij een vrije trap van Silva uit de kruising en in blessuretijd volgde een identieke redding op een knal van Stevan Jovetic.

Met de nederlaag kwam een ongeslagen reeks van twintig officiële wedstrijden voor City ten einde. Bovendien wist de ploeg van coach Manuel Pellegrini voor het eerst sinds november 2010 niet te scoren in een thuiswedstrijd.