PSV houdt vertrouwen in technische staf

Dat de functie van Phillip Cocu bij een deel van de PSV-aanhang ter discussie staat behoeft geen uitleg. Marcel Brands wil echter niets weten van een vertrek van de trainer. De resultaten die PSV dit seizoen boekt stroken niet met het verwachtingspatroon dat er jaarlijks in Eindhoven heerst.

Afgelopen weekend kreeg de ploeg tijdens de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk de volgende domper te verwerken. Voor het derde opeenvolgende seizoen ging PSV onderuit bij de provinciegenoot (2-0). Het puntentotaal na 21 speelronden is historisch laag, zo becijferde NUsport. Het is 41 jaar geleden dat PSV slechts 29 punten oogstte na 21 competitieduels. De zevende plek op de ranglijst stemt weinig hoopvol voor de Eindhovense aanhang.

Brands loopt niet weg voor die realiteit. Hij houdt echter vertrouwen in de kwaliteiten van de huidige technische staf, aangevoerd door Cocu. "Natuurlijk hadden we op meer gehoopt", geeft de technisch directeur toe tegenover het Eindhovens Dagblad. "Toch is er geen reden om op dit moment iets aan de staf te veranderen."

Woensdagavond wacht de volgende opgave voor PSV. Dan gaan de Noord-Brabanders op bezoek bij SC Cambuur. Die ploeg staat momenteel vijftiende, met twee punten voorsprong op hekkensluiter ADO Den Haag.