Barcelona wil beste complex ter wereld

FC Barcelona is van plan het Camp Nou in een nieuw jasje te steken. In april moeten de socios over het plan stemmen. Maandag gaf de Catalaanse topclub een presentatie over de plannen voor een grondige renovatie.

Volgens vertegenwoordigers van Barcelona zou het nieuwe Camp Nou het beste sportcomplex van de wereld worden. De regerend Spaans landskampioen zal diep in de buidel moeten tasten om de plannen te realiseren. Met de verbouwing is een prijskaartje van 600 miljoen euro gemoeid. Die kosten moeten deels gedekt worden door de verkoop van de stadionnaam.

Als de clubleiding haar zin krijgt, zal de wereldberoemde voetbaltempel over enkele jaren liefst 105.000 supporters kunnen herbergen. Het stadion moet bovendien worden voorzien van een verschuifbaar dak.

Tijdens de persconferentie naar aanleiding van de renovatieplannen deed vice-voorzitter Javier Faus geen moeite om zijn enthousiasme te verbergen. "Geen enkele stad ter wereld heeft een complex van het type dat wij willen bouwen. Niet Londen, niet Parijs, niet New York en niet Madrid", zo liet hij weten.

Omdat een commerciële partij zijn naam aan het stadion kan verbinden, vallen de kosten volgens Faus te overzien. "De 'tweede naam' van het stadion zal 150 miljoen euro opbrengen. Wie het betreffende bedrijf zal worden, wordt via een internationale competitie bepaald."