Advocaat over toekomst: "Weet het écht nog niet"

Het contract van Dick Advocaat bij AZ loopt af aan het einde van het seizoen. Waar de coach volgend seizoen aan het roer staat is ook voor hem zelf een raadsel. AZ wil graag nog een seizoen door met de Haagse trainer.

"Ik krijg steeds de vraag of ik langer bij AZ blijf, maar dat weet ik écht nog niet. Daar ben ik eerlijk in", zei Advocaat maandag op de persconferentie in aanloop naar het duel met Vitesse.

"Ik moet de keuze maken tussen dit en een grote club in het buitenland", vervolgt de trainer. "Dat tweede kriebelt ook wel, als ik wedstrijden op tv zie. Ik ben nu met de clubleiding van AZ bezig om te kijken hoe dit elftal zich kan verbeteren. Er zit nog groei in deze ploeg. Dat proeven de spelers ook. Het kan zijn dat ik daar onderdeel van wil blijven uitmaken."

Afgelopen weekend gaf Advocaat aan nog altijd veel aanbiedingen te krijgen vanuit het buitenland. "Je moet perspectief zien om in de competitie mee te doen. Ik heb nog steeds aanbiedingen die komen. Ongelofelijk, maar het gebeurt nog steeds. Mijn leeftijd gaat nu ook een beetje meespelen. Ik heb het enorm naar mijn zin. Het is een geweldige club om bij te werken. We moeten afwachten."