PSV wees eerste bod op Matavz af

PSV raakt Tim Matavz mogelijk nog deze maand kwijt. Rubin Kazan heeft zich officieel gemeld voor de Sloveense spits. Dat bevestigt PSV bij monde van technisch directeur tegenover Voetbal International.

De huidige nummer elf van de Russische Premjer Liga ziet in Matavz de gewenste versterking voor de voorhoede. De ploeg wist in de eerste 19 competitieduels slechts 21 doelpunten te maken.

In de meeste Europese landen is de transfermarkt inmiddels reeds gesloten, maar dat geldt niet voor Rusland. Clubs uit Rusland mogen nog tot 27 februari nieuwe spelers inschrijven bij de nationale voetbalbond.

Brands verklaarde tegenover VI dat Rubin Kazan de voorkeur gaf aan een tijdelijke overgang. PSV heeft een aanbod tot verhuur echter afgewezen. Een nieuw voorstel, van definitief karakter, behoort volgens het weekblad tot de mogelijkheden.

Bij Rubin Kazan moet Matavz de opvolger worden van José Salomon Rondón. Laatstgenoemde werd afgelopen vrijdag voor achttien miljoen euro overgedaan aan competitiegenoot Zenit Sint-Petersburg.

Matavz is momenteel herstellende van een knieblessure. Voordat die kwetsuur hem afgelopen november velde, was hij in een hevige concurrentiestrijd verwikkeld met Jürgen Locadia. Beide aanvallers mochten met regelmaat in de basis aantreden van Phillip Cocu.