Kuijt: "Dit wordt mijn laatste eindtoernooi"

Dirk Kuijt rekent erop dat hij komende zomer met het Nederlands elftal actief is op het WK in Brazilië. De 33-jarige aanvaller verwacht dat het zijn laatste eindtoernooi wordt. Kuijt was er bij op het WK van 2006 en 2010. Ook was hij actief op de EK's van 2008 en 2012.

Het WK in Brazilië moet zijn laatste grote eindtoernooi worden met Oranje. "Het is heel bijzonder dat mijn laatste WK in Brazilië is", zegt hij tegen Perform. "Ik ga uit van een sterk toernooi, met Brazilië als de huizenhoge favoriet. Hopelijk kunnen wij hetzelfde bereiken als in 2010."

De aanvaller van Fenerbahçe speelde tot dusver 97 interlands. "Ik zal dan ook nooit roepen dat ik stop als international, maar ik moet realistisch zijn. Dit wordt mijn laatste toernooi. Ik word 34 jaar, andere spelers zullen mijn plek innemen", aldus Kuijt.

Onder bondscoach Louis van Gaal zit Kuijt steevast bij de selectie, maar komt hij maar weinig aan spelen toe. Op 5 maart speelt Nederland een vriendschappelijke interland tegen Frankrijk. Dan hoopt Kuijt opnieuw bij de selectie te zitten.