Bruma scheldt PSV-fans uit voor 'mongolen'

Jeffrey Bruma heeft zich van zijn slechte kant laten zien. De verdediger kwam in conflict met PSV-supporters tijdens de training van dinsdag en schold ze uit. Omroep Brabant meldt dinsdagmiddag dat zich een incident heeft voorgedaan op De Herdgang.

Tijdens een besloten training probeerden vijf PSV-supporters met een megafoon duidelijk te maken dat ze niet met de slechte resultaten kunnen leven. Er werd bijvoorbeeld geroepen dat er minder gelachen moet worden tijdens de training.

Dit was Jeffrey Bruma te veel en de verdediger reageerde hierop. Volgens de regionale omroep riep hij onder meer dat de supporters "hun bek moeten houden" en schold ze uit voor "mongolen". Teamgenoot Joshua Brenet bemoeide zich ook met de ruzie.

Vervolgens probeerden drie spelers van PSV de boel te sussen. Jetro Willems, Memphis Depay en Georginio Wijnaldum gingen samen met assistent-trainer Ernest Faber in gesprek met de supporters en boden hun excuses aan.

PSV heeft volgens Eindhovens Dagblad een gesprek tussen Bruma en de vijf fans ingepland. Hiermee moet de kou uit de lucht worden gehaald.