[FA Cup] Blamage voor Meulensteen met Fulham

Fulham is uitgeschakeld in de FA Cup. De ploeg van René Meulensteen ging na verlenging met 0-1 ten onder tegen Sheffield United. De twee ploegen maakten er op Craven Cottage geen beste wedstrijd van. Omdat het publiek maar mondjesmaat op de return was afgekomen, was er van een echte FA Cup-sfeer dan ook geen sprake.

Fulham heeft natuurlijk de handen vol aan de degradatiestrijd in de Premier League, maar iets meer inzet mag je toch wel van een ploeg uit de hoogste afdeling verwachten. Sheffield United, uitkomend in de League One, vond het eigenlijk wel best. Door de 1-1 op Bramell Lane anderhalve week geleden, was de ploeg met 0-0 nog altijd kansrijk voor de volgende ronde. Maar The Blades konden maar geen vuist maken en beperkte zich tot verdedigen.

Na een eerste helft die werkelijk geen enkele kans opleverde, greep René Meulensteen in. Damien Duff en Ashkan Dejagah vervingen Hugo Rodallega en Alexander Kačaniklić, maar alsnog werden The Cottagers niet gevaarlijk. Naarmate het duel richting een verlenging kroop, kwam Sheffield steeds vaker op de helft van Fulham. Het werd uiteindelijk toch verlengen in Londen en het duel werd met de minuut spannender. Na schietkansen voor Fulham via Kasami, was het echter Sheffield dat voor een stunt zorgde.

Na 119 minuten voetbal kreeg Sheffield een hoekschop en deze kwam op het hoofd van Maguire. Zijn kopbal kwam precies bij Shaun Miller terecht die van dichtbij de 0-1 in kopte. Fulham ligt hiermee uit de FA Cup en de druk op de postitie van Meulensteen wordt alsmaar groter.