KNVB praat nog met gemeenten over eredivisieduels

Volgens de KNVB is het nog niet zeker dat speelronde 29 van de Eredivisie wordt uitgesteld vanwege de nucleaire top die in Den Haag wordt gehouden. Een woordvoerder van de voetbalbond liet woensdag weten dat er nog overleg is met de gemeenten die in het weekeinde van 21 maart een wedstrijd organiseren en het ministerie van Justitie.

De Telegraaf schreef woensdag dat de burgemeesters van de negen speelsteden de duels al hebben afgelast. De KNVB geeft toe dat de speelronde onder druk staat, maar wil eerst het overleg met de gemeenten afwachten. De bond benadrukt dat er 'in goed overleg met de burgemeesters en de politie het weekeinde voorafgaand aan de internationale top uitsluitend laagdrempelige wedstrijden buiten de Randstad zijn gepland'.

"De KNVB streeft naar de beste uitkomst voor het voetbal en hoopt alle 7,8 miljoen voetballiefhebbers zo snel mogelijk duidelijk te kunnen geven", meldt de bond in een verklaring. Uiteindelijk hebben de burgemeesters het laatste woord. Ook de halve finale van de KNVB-beker tussen AZ en Ajax op 26 of 27 maart zou op losse schroeven staan.

De nucleaire top, die onder anderen wordt bezocht door de Amerikaanse president Barack Obama, wordt op 24 en 25 maart gehouden.