Robben verlengt contract met twee jaar

Arjen Robben gaat nog deze maand zijn doorlopende contract bij Bayern München verlengen. Dat meldt Voetbal Inernational woensdag. Robben (30) heeft nog een contract tot 2015 in München, maar zowel Bayern als de aanvaller willen verder tot 2017.

De kans is daarmee groot dat Robben zijn loopbaan bij Der Rekordmeister gaat afsluiten. De komende weken gaat vader Hans, tevens zaakwaarnemer, in gesprek met Karl-Heinz Rummenigge en clubpresident Uli Hoeness.

Rummennige, bestuursvoorzitter van Bayern, liet in december al weten dat de club graag door wil met Robben. Op dat moment stond de reserve-captain van het Nederlands elftal aan de kant met een knieblessure. Twee weken geleden maakte Robben zijn rentree in het duel met Borussia Mönchengladbach (0-2). Tegen Eintracht Frankfurt (5-0 winst) maakte hij zijn eerste goal in 2014.

Bayern ziet Robben als een steunpilaar binnen de huidige selectie van de Duitse topclub. Net als Manuel Neuer, Philipp Lahm en Frank Ribéry beschouwt de club de Nederlander als één van de kernspelers. Robben behoort tot de best betaalde spelers van Bayern.

De oud-speler van FC Groningen, PSV, Chelsea en Real Madrid speelt sinds augustus 2009 voor Bayern en won alle mogelijke prijzen met de Duitsers. Vorig seizoen bezorgde Robben de club de Champions League-titel door in de finale tegen Borussia Dortmund de winnende goal te maken.

Deze jaargang is Bayern nog in de race voor titelprolongatie in het miljoenenbal. De ploeg van Pep Guardiola is ook nog actief in de strijd om de DFB Pokal en een nieuwe landstitel lijkt een kwestie van tijd. De voorsprong op nummer twee Bayern Leverkusen is dertien punten.