Zaakwaarnemer Stam: "Dit is niet netjes"

Jaap Stam wordt genoemd als mogelijke assistent van Clarence Seedorf bij AC Milan. Zaakwaarnemer Henk van Ginkel vindt de opstelling van Ajax opmerkelijk. Stam werkt sinds vorig jaar zomer als assistent-trainer bij Ajax.

De voormalig topverdediger van onder meer PSV, Manchester United, Lazio, AC Milan en Ajax nam de defensie onder zijn hoede in Amsterdam. Frank de Boer toont zich erg gelukkig met de aanwezigheid van zijn voormalig metgezel in de verdediging van Oranje.

De Boer hoopt dan ook dat Stam de lokroep uit Milaan kan weerstaan. "Het zou dood- en doodzonde zijn als Jaap interesse in Milan zou hebben", zei de hoofdtrainer van Ajax onlangs tegen Voetbal International. "Ajax heeft veel geïnvesteerd in Jaap en andere oud-voetballers. Ik denk ook dat ze er naar verdienen, dus we staan sterk. Jaap doet het fantastisch en we willen hem absoluut niet kwijt."

De woorden van De Boer verbazen Henk van Ginkel, zaakwaarnemer van Stam. Ook de uitspraak van Marc Overmars (directeur voetbalzaken) dat Ajax Stam niet voor 'een appel en een ei' laat vertrekken, vindt Van Ginkel vreemd. Hij zegt dat beide partijen een contract zijn aangegaan voor drie jaar. Na één seizoen wordt de samenwerking geëvalueerd.

Beide partijen kunnen de samenwerking komende zomer opzeggen. "Maar nu hoor ik mensen van Ajax zeggen dat ze Jaap niet voor een appel en een ei willen laten gaan. Frank de Boer riep zelfs dat Ajax veel in Jaap had geïnvesteerd", zegt Van Ginkel tegen Voetbal International.

"Ik vraag me af: wat dan? Volgens mij gaat dit gewoon om geld, terwijl de afspraken anders zijn. Ik vind dit niet netjes. Ajax heeft Jaap gevraagd er te komen werken, niet andersom en nu doet de club net of hij daarvoor God op zijn blote knieën moet danken", besluit de zaakwaarnemer van Stam.