Huntelaar: "Concentreer me op Schalke"

Klaas-Jan Huntelaar wil niet te ver in de toekomst kijken. Het contract van de spits van Schalke 04 loopt in 2015 af, maar The Hunter focust zich op dit seizoen. Schalke gaf al aan de verbintenis met Huntelaar (30) te willen verlengen.

De aanvaller wil nog even wachten met gesprekken over zijn nabije toekomst. De Oranje-international keerde twee weken geleden terug in het shirt van Die Königsblauen. Een knieblessure hield hem sinds half augustus aan de kant.

In het huidige contract zou een transferclausule van zo'n veertien miljoen euro opgenomen zijn. "Ik weet niet tot in detail wat er in mijn contract staat, maar dat speelt ook geen rol. Ik concentreer me alleen op Schalke", zegt Huntelaar tegen Bild.

"Ik heb nog een contract voor anderhalf jaar en ik richt me alleen op de tweede seizoenshelft. Mijn contract is eigenlijk nog geen thema. Het komt niet in mijn plan voor om Schalke te verlaten", aldus de aanvaller, die in het verleden uitkwam voor onder meer sc Heerenveen, Ajax, Real Madrid en AC Milan.

Technisch directeur Horst Heldt liet onlangs doorschemeren de onderhandelingen met Huntelaar snel te willen gaan starten. De aanvaller staat sinds de zomer van 2010 onder contract bij Schalke, met wie hij deze maand in de Champions League uitkomt tegen zijn voormalig werkgever Real Madrid.

Teamgenoot Max Meyer hoopt dat Huntelaar zijn contract verlengt. De aanvallende middenvelder zegt veel te leren van de aanvallen. "Ik moet mezelf zo af en toe knijpen om zeker te weten dat ik echt met hem in één team zit", aldus Meyer tegen Bild.