Steijn: "Had er nog geloof in"

Maurice Steijn kreeg woensdag te horen dat hij niet langer trainer van ADO Den Haag is. Ondanks dat hij het gevoel had dat het tij te keren was. De clubleiding van ADO oordeelde dat Steijn niet langer de aangewezen persoon is om de club uit het slop te trekken.

Voorlopig neemt zijn assistent Henk Fräser de honneurs waar in de Hofstad. "Ik had er nog geloof in", reageert Steijn op zijn ontslag tegen de NOS. "Ik heb vanuit de spelersgroep of de staf ook geen enkel signaal gekregen. Dit besluit komt vanuit de directie."

Na de nederlaag tegen Heracles Almelo (0-3) waren de eerste contouren van het ontslag al zichtbaar. Algemeen directeur Piet Jansen liet na het duel al weten dat er "goed gesproken" moest worden.

Jansen reageert woensdag opnieuw. "Ik ben altijd achter de trainer gaan staan. Hij heeft veel betekend voor de club en heeft onder heel moeilijke omstandigheden moeten werken. Ik vind het dan ook een persoonlijk drama voor Maurice", aldus de bestuurder.

Steijn laat weten dat hij ergens ook wel begrip heeft voor de beslissing van het bestuur. "Ik begrijp het ook wel, we staan achttiende", zegt hij realistisch.