Beckham wordt eigenaar van MLS-club in Miami

David Beckham heeft woensdag bevestigd dat hij de eigenaar wordt van een nieuwe voetbalclub in Miami. De voormalige middenvelder van Manchester United en Real Madrid heeft grootse plannen, zo zei hij op een persconferentie. "Ik wil er echt mijn eigen team van maken en de beste spelers naar Miami halen."

Beckham zal nog veel werk moeten verzetten voordat zijn eigen ploeg in de Amerikaanse profcompetitie MLS speelt. Zo is hij nog op zoek naar investeerders, die onder meer bijdragen aan de opstartkosten en de bouw van een nieuw stadion. De 115-voudig Engels international wil geen beroep doen op overheidsgeld.

"Dit is een droom", vertelde Beckham, geflankeerd door MLS-baas Don Garber en burgemeester Carlos Giménez. "We willen dat er over het team wordt gesproken. Ik heb met de beste spelers ter wereld gespeeld en zij hebben mij al gevraagd hoe het ervoor staat. Iedereen wil in Miami spelen." Op namen ging hij niet in. "Dat zou niet respectvol zijn. Maar we hebben al een lijst."

Beckham kreeg in 2007 de optie om voor 25 miljoen dollar eigenaar van een MLS-club te worden, toen hij als speler een verbintenis tekende bij Los Angeles Galaxy. De nieuwe formatie doet waarschijnlijk niet voor 2016 mee aan de MLS.

De 38-jarige Beckham, die verder nog voor AC Milan speelde, bezocht al potentiële bouwlocaties en kreeg van de burgemeester de toezegging dat het onderkomen in de stad mag verrijzen. "De fans willen naar het stadion kunnen lopen. Het gaat tijd kosten, maar we zullen zo snel mogelijk zijn."

De oud-middenvelder wil zijn stempel drukken op het voetbal in Florida. "We willen een eigen opleiding met lokaal talent dat erin gelooft de top te kunnen halen. Het gaat er niet alleen om dat we de beste voetballers uit Europa en Zuid-Amerika hier naar toe halen."