Munsterman: "Alsof we niet meer bestaan"

FC Twente-voorzitter Joop Munsterman beleefde een rustige transferperiode. Dat was in het verleden geregeld anders, maar de preses vindt het prima. De titelrace leek dit seizoen vooral tussen Ajax en Vitesse te gaan na de eerste seizoenshelft, maar FC Twente is inmiddels opgeklommen naar de tweede plaats.

Het verschil met koploper Ajax is één punt en de voorsprong op Vitesse één punt. In januari veranderde er nauwelijks iets binnen de selectie van FC Twente. Rond sterkhouder Dušan Tadić bleef het rustig en de Tukkers haalden zelf alleen Torgeir Börven. De Noorse spits kwam over van Valerengen. In het uitduel met sc Heerenveen (0-2) maakte Börven zijn eerste goal voor FC Twente.

Munsterman toont zich een week na het sluiten van de transfermarkt gelukkig. "Het lijkt wel of wij niet meer bestaan. En weet je? Dat bevalt me prima", zegt de voorzitter van de club tegen Voetbal International. "Er is geen speler bij mij geweest met de vraag of hij mocht vertrekken.”

FC Twente hoopt de goede resultaten de komende weken een vervolg te geven. De formatie van Michel Jansen en Alfred Schreuder treft onder meer PSV, Vitesse en Feyenoord. "Die jongens zijn erop gebrand in de tweede seizoenshelft te presteren met FC Twente. Ze willen bij de eerste drie eindigen, minimaal", aldus Munsterman.