Laudrup overweegt juridische stappen

Michael Laudrup werd dinsdag ontslagen als manager van Swansea City. De manier waarop dit alles plaatsvond, zint de Deen totaal niet. Laudrup brengt via de Engelse managersvakbond (LMA) een verklaring naar buiten.

"Ik ben erg teleurgesteld dat ik ben ontslagen als manager van Swansea City. Met name de manier waarop dit alles is gebeurd en de beslissingen van de club begrijp ik niet."

"Ik heb juridisch advies ingewonnen en de LMA heeft de club al een brief gestuurd waarin om uitleg wordt gevraagd", verklaart de Deense trainer. "Ik werd op zeer korte termijn over mijn ontslag ingelicht en kreeg geen uitleg waarom dit noodzakelijk was."

"Tot ik een reactie heb gekregen kan ik niets meer over de zaak zeggen", vervolgt Laudrup. "Maar ik wil wel van de gelegenheid gebruik maken om de fans te bedanken voor de steun. Het was een eer om manager te zijn van deze geweldige voetbalclub."

Laudrup denkt overigens dat hij Swansea er dit seizoen nog bovenop had gekregen. "Hoewel de resultaten in de competitie tegenvielen, stonden we nog altijd twaalfde op de ranglijst. Doordat alle clubs dicht bij elkaar staan was het nog te overzien."

"We hebben behoorlijk wat pech gehad met blessures, maar ik denk dat onze vorm in de competitie beter werd. Daarnaast waren we ook nog actief in de Europa League en FA Cup. Daar konden we ons voordeel uit halen."