Van der Sar: "Kampioen worden het belangrijkste"

Ajax ontvangt vanavond FC Groningen. De thuisploeg willen de drie punten in Amsterdam houden, zo onderstreept directeur marketing Edwin van der Sar. "We willen kampioen worden en dan moet je vanavond drie punten pakken", zegt Van der Sar op de clubwebsite van Ajax.

"Zeker na het puntenverlies van afgelopen zondag in Utrecht. Dat willen we rechtzetten." Ajax is nog op drie fronten actief. De prioriteit ligt bij de landstitel. "Bij Ajax zijn we er trots op dat we, met de Johan Cruijff Schaal op zak, nog om drie andere prijzen strijden", vervolgt Van der Sar. "Kampioen worden in de Eredivisie is voor ons het belangrijkste, zeker in de fase waarin we als club verkeren. Ons doel is om de komende jaren ook internationaal progressie te boeken."

Voor het duel van vanavond spreken de statistieken in het voordeel van Ajax. FC Groningen wist nog nooit in de Amsterdam ArenA te winnen. Toch denkt Van der Sar dat het vanavond geen eenvoudige opgave wordt om de ploeg van trainer Erwin van de Looi opzij te zetten. "Onze tegenstander van vanavond is een stabiele Eredivisieclub. Zij zijn daarnaast elk jaar in staat een paar keer voor een verrassing te zorgen."

"Ze krijgen FC Twente, Vitesse en Feyenoord nog thuis. Wat ons betreft zorgen ze in die wedstrijden voor de verrassingen. Ongeacht of dat gebeurt, gaan wij van onze eigen kracht uit en kijken we dus niet naar wat anderen doen. Wij moeten onze wedstrijden winnen, daar gaat het om", besluit Van der Sar.