Vidic na dit seizoen weg bij Manchester United

Nemanja Vidic vertrekt aan het einde van het seizoen bij Manchester United. De 32-jarige Servische verdediger is toe aan een nieuwe uitdaging, liet hij vrijdag weten op de website van zijn club. "Ik wil mijzelf weer prikkelen en er de komende jaren nog het beste uit halen." Vidic veroverde in 2008 de Champions League met Manchester United.

De mandekker verruilde Spartak Moskou in januari 2006 voor Manchester United. Zijn grootste succes was de winst van de Champions League. Edwin van der Sar keerde in de finale tegen Chelsea de beslissende strafschop. Vidic werd daarnaast vijf keer kampioen van Engeland, won het WK voor clubs, legde drie keer beslag op de League Cup en pakte vijf keer de Community Shield.

Als gevolg van twee zware knieblessures kwam de 56-voudig Servisch international de laatste seizoenen relatief weinig in actie. Hij vervolgt zijn loopbaan in ieder geval niet in Engeland. "De enige club waar ik hier voor wil spelen is Manchester United." Zijn volgende bestemming lijkt in Italië te liggen. Onder meer Internazionale zou belangstelling hebben getoond.

Mogelijk vertrekken in navolging van Vidic meerdere verdedigers bij de regerend Engels kampioen, waar ook Robin van Persie speelt. Rio Ferdinand en Patrice Evra zijn tevens in het bezit van een aflopend contract, terwijl het nog niet duidelijk is of de 40-jarige middenvelder Ryan Giggs doorgaat.