De Boer: "Hadden met rust 3-0 voor moeten staan"

Ajax pakte donderdagavond drie belangrijke punten in de strijd om de landstitel. Trainer Frank de Boer was blij met de punten, maar niet met het optreden van zijn ploeg.  "De eerste helft was goed, de tweede helf niet", zei De Boer direct na afloop van de wedstrijd tegenover de camera's van FOX Sports.

"Groningen kwam hier heel defensief naar toe. Dat is hun goed recht. Wij creëerden vijf honderd procent kansen in de eerste helft en die gaan er niet in. We hadden met een 3-0 voorsprong de rust in moeten gaan. In plaats daarvan staat het 1-1." Vlak voor rust tekende Filip Kostic voor de gelijkmaker. De Boer is niet te spreken over het handelend optreden van zijn verdedigers bij de goal van de Serviër.

"De spits kreeg veel te veel ruimte. De bal viel er half tussen en dan staan er drie mensen van ons te kijken", haalt de trainer de situatie terug. "Dan moet iemand er naar toe stappen en zijn linkerbeen afdekken. Kostic heeft een fantastische trap, die moet je geen ruimte geven. Hij kan een bal goed om een verdediger heen krullen en dat deed hij ook. Vermeer was kansloos."

De beste kansen in de tweede helft waren voor Groningen. "Iedereen denkt dat je geen kansen gaat weggeven. Maar als je zo aanvallend speelt dan geef je veel ruimte weg. Dan heb je altijd wel momenten dat een tegenstander speldenprikjes uitdeelt. Dat is helemaal niet erg."

Het spel van Ajax werd er in het tweede bedrijf niet beter op. "Drie tot vier spelers werden slordig. Dan sluipt er onzekerheid in de ploeg. We verloren de bal in de eerste en tweede fase en dan sta je achterin helemaal open. Daar profiteerde Groningen goed van. We kwamen een paar keer goed weg, waarbij ik de complimenten moet geven aan Kenneth Vermeer."

Vermeer verving de geblesseerde Jasper Cillessen en keepte een prima wedstrijd. "Zo zie je maar weer dat we het doen met 24 man. Dat is vandaag wel weer bewezen met Kenneth die ons een paar keer redt, Christian Poulsen die een assist geeft en Sigthorsson die scoort."