Poulsen: "Sterkste selectie tot nu toe"

De invallers moesten het voor Ajax doen tegen FC Groningen. Routinier Christian Poulsen was met een assist van grote waarde. De Deen looft dan ook de breedte van de Ajax-selectie. Ajax pakte na het gelijkspel in Utrecht weer drie punten, maar sprankelend was het tegen FC Groningen allerminst.

Zoals vaker de laatste weken trok de ploeg pas in de slotfase naar zich toe. Ditmaal was het invaller Kolbein Sigthórsson die de winnende maakte, op aangeven van een andere invaller; Christian Poulsen. "In de eerste helft hadden we een grotere voorsprong moeten pakken", zegt Poulsen tegen Goal. "Maar Groningen kwam op 1-1 en toen hadden we het weer moeilijk. Zo moeilijk had het niet hoeven zijn, want met 2-0 of 3-0 voetbal je natuurlijk een stuk makkelijker."

Poulsen en Sigthórsson kwamen na 66 minuten in de ploeg en zeven minuten voor tijd gaf de routinier de beslissende pass, waarna Sigthórsson de 2-1 inkopte. "Kolbeinn vroeg aan mij of ik hem in de diepte kon vinden en aanspelen", zegt Poulsen over het moment dat de twee het veld betraden. "Het was meer een voorzet vanaf de zijkant, maar ik heb hem zeker gevonden!", lacht de 33-jarige Deen.

Na de goal zochten veel Ajacieden uiteraard doelpuntenmaker Sigthórsson op, maar een gedeelte sprintte richting Poulsen. "Erg mooi ja. De opluchting was groot na die goal, want het was een stroef duel maar we pakken toch drie belangrijke punten. Nu slaan we weer een gaatje met de concurrentie."

Dat Frank de Boer spelers als Poulsen, Sigthórsson, maar ook Lerin Duarte kan laten invallen, zegt veel over de breedte van de Ajax-selectie. "Absoluut. We hebben een grote, sterke selectie. Niet alleen de zes jongens die vanavond op de bank zitten, maar ook de spelers die de selectie net niet halen. We hebben twintig tot 22 spelers die allemaal goed genoeg zijn voor het eerste. Ik zit hier pas twee jaar, maar ik denk dat de huidige selectie de sterkste is die ik heb meegemaakt."

Die brede selectie is geen overbodige luxe. Ajax strijdt immers nog om drie prijzen en er staat een drukke periode voor de deur. "We willen op alle fronten meestrijden. In de Europa League, de competitie, maar we willen dit jaar ook eindelijk weer eens de beker winnen."

De ervaring van Poulsen komt daarbij goed van pas, ondanks dat hij door Daley Blind uit de basis is verdreven. "Ik voel me nog altijd onderdeel van het team, ook al zit ik veel op de bank. Als de coach me nodig heeft, sta ik er. De komende weken spelen we veel wedstrijden, dus ik denk dat ik wat vaker nodig ben. Ik zorg in elk geval dat ik mijn kans grijp, zodra ik die krijg."