Hiddink gaat PSV-coach Cocu adviseren

Guus Hiddink gaat PSV-coach Phillip Cocu tot het einde van het seizoen bijstaan. Dat meldt de Eindhovense club vrijdag op de website. Cocu heeft in overleg met de directie besloten Hiddink te vragen voor de adviseursrol. De 67-jarige Varssevelder zal het komende halfjaar op regelmatige basis de technische staf van PSV ondersteunen.

De oefenmeester zal één keer per week aanwezig zijn op het complex, maar niet op de bank plaatsnemen bij wedstrijden. Cocu geeft op de clubsite aan dat er al eerder contact was. "Guus en ik hadden de afgelopen maanden al regelmatig telefonisch contact. Ik ben blij dat hij nu bereid is om het bestaande contact te intensiveren."

Hiddink was vrijdag aanwezig op het trainingscomplex van PSV. "Je merkt dan meteen dat spelers naar hem toe gaan voor advies", vervolgt de huidige PSV-trainer. "Zelf heb ik als speler ook ontzettend veel van hem geleerd."

Hiddink was in het verleden in twee periodes, 1987-1990 en 2002-2006, succesvol coach bij de Eindhovenaren. In totaal wonnen de Brabanders onder zijn leiding de Europacup (voorloper van de Champions League), zes kampioenschappen en vier nationale bekers. Hiddink was verder onder meer trainer bij Real Madrid en de nationale teams van Nederland, Zuid-Korea, Australië, Rusland en Turkije.

Anzji Machatsjkala was de laatste ploeg die Hiddink onder zijn hoede had. Afgelopen zomer nam hij ontslag bij de Russische club. De Achterhoeker geldt als de grootste kandidaat om Louis van Gaal na het WK van komende zomer op te volgen als bondscoach van Oranje.

Cocu volgde afgelopen zomer Dick Advocaat op als trainer van PSV. Na een sterk begin van het seizoen, viel de ploeg ver terug. De Eindhovenaren spelen geen rol van betekenis meer in de titelstrijd en werden eerder al uitgeschakeld in de Europa League en de KNVB-beker.