Tyton mikt op transfer naar Bundesliga

Przemyslaw Tyton heeft coach Phillip Cocu laten weten dat hij wil vertrekken bij PSV. De Poolse doelman is niet tevreden met zijn rol als reserve. PSV nam Tyton in de zomer van 2011 over van Roda JC. De 27-jarige keeper kwam aanvankelijk veel aan spelen toe, maar mede door blessures veranderde dat snel. Dit seizoen geeft Cocu in het eerste team de voorkeur aan de jonge Jeroen Zoet.

Tyton wil daarom ergens anders speelminuten gaan maken. "Ik heb onlangs met Cocu gesproken en ik heb hem verteld dat ik niet blij ben met deze situatie", zegt de international tegen de Poolse sportkrant Przeglad Sportowy. "De club zou het me niet moeilijk mogen maken, want ik ben gehaald als eerste keeper."

"De coach begrijpt mijn situatie, al wil hij wel dat ik blijf. Maar voor mij is dat geen optie. De reserverol past niet bij mij. Ik heb weinig uitzicht om terug te keren in de basis, dus ik kan alleen maar op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging. Ik wil graag naar de Bundesliga."

Przemyslaw Tyton speelde tot nu toe in totaal 38 officiële wedstrijden voor PSV. In het shirt van Roda JC kwam hij tot 53 optredens, waarvan 46 in de Eredivisie. De Pool stond in Kerkrade vier jaar onder contract.