Positieve Sigthórsson blijft geduldig

Kolbeinn Sigthórsson is dit seizoen niet altijd zeker van een basisplek bij Ajax. Toch dacht de IJslandse spits er in de winterstop niet aan om te vertrekken.

"Meerdere clubs (onder meer QPR, Fulham en Rubin Kazan, red.) toonden afgelopen transferperiode concrete belangstelling, maar het was mijn intentie om bij Ajax te blijven", vertelt Sigthórsson in De Telegraaf. "We hebben weer een grote kans om kampioen te worden, dus zie ik geen reden om nu weg te gaan."

Ondertussen probeert de aanvaller klaar te staan als coach Frank de Boer hem nodig heeft, zoals donderdag tegen FC Groningen. Als invaller maakte Sigthórsson in de ArenA het winnende doelpunt. "Ik ben op zoek naar het niveau dat ik moet halen. Ik blijf geduldig, maak gelukkig wel een belangrijk doelpunt en zo wil ik doorgaan."

"Hopelijk komt mijn beste periode er nu ook nog aan. Daar ben ik positief over gestemd", gaat Sigthórsson verder. "Met het team en mijzelf kan het alleen nog maar beter gaan. We groeien elk seizoen als elftal, maar moeten daar wel voor blijven werken, want het gaat niet automatisch."

Zondag wacht alweer de volgende competitiewedstrijd, uit bij PEC Zwolle. "Zwolle heeft drie keer op rij gewonnen, is de ploeg in vorm en heeft vertrouwen. Zoals elke club geven ze alles tegen ons. Ik verwacht een wedstrijd met veel strijd. We zullen snel afstand moeten nemen, de tegenstander vroeg een harde tik moeten geven."