[PL] Liverpool vernedert Arsenal op Anfield

Liverpool heeft thuis op Anfield Road een verpletterende nederlaag bezorgd aan koploper Arsenal. De ploeg van Brendan Rodgers pakte na één minuut spelen al een 1-0 voorsprong, en twintig minuten na het eerste fluitsignaal stond er zelfs een 4-0 stand op het scorebord.

De eerste helft bleef verder doelpuntloos, maar in het tweede bedrijf ging Arsenal op zoek naar doelpunten. Zo kwam er ruimte voor de Reds en al na zeven minuten spelen maakte de ploeg via Sterling zijn vijfde doelpunt van de middag. Arsenal kwam in de 69e minuut nog wel tot scoren doordat Oxlade-Chamberlain in de zestien werd neergehaald, waarna Arteta aan mocht leggen vanaf elf meter en zo de eindstand op 5-1 bepaalde.

Ondanks de vijf doelpunten van Liverpool kwam Luis Suarez niet tot scoren. De gevierde mannen op Anfield waren dit keer Martin Škrtel en Raheem Sterling die beiden twee keer scoorden, en ook Daniel Sturridge pikte een doelpuntje mee.

Arsenal moet nu opnieuw vrezen voor zijn koppositie. De Gunners staan slechts twee punten voor op achtervolgers Manchester City en Chelsea, maar die clubs spelen vanmiddag nog.