[Bundesliga] Van Marwijk verder in het nauw na nieuw verlies

Bert van Marwijk krijgt Hamburger SV maar niet aan de praat. De Bundesligaclub verloor zaterdag voor de zesde keer op rij. In Hamburg was het Hertha BSC van Jos Luhukay met 3-0 te sterk, waardoor HSV voorlaatste blijft.

De eindstand stond al na 38 minuten op het bord. Sami Allagui scoorde na een kwartier, waarna spits Adrian Ramos tweemaal het net vond. Voordat de score werd geopend had Ramos al een strafschop gemist.

Oud-bondscoach Van Marwijk had met aanvoerder Rafael van der Vaart, Ola John en Ouasim Bouy drie Nederlanders in de basis geposteerd. Hij wisselde Bouy als enige, direct na rust.

HSV vestigde met de nederlaag een nieuwe clubrecord. Nooit eerder incasseerde de club in vijf opeenvolgende Bundesligaduels minstens drie doelpunten. Hertha doet het dit seizoen met een zevende plek uitstekend.