'Alonso stapt in wielerploeg Cannondale'

Het lijkt erop dat Formule 1-coureur Fernando Alonso zijn plannen om een WorldTour-wielerteam op te zetten gestalte wil gaan geven door in te stappen bij de Cannondaleploeg, dit meldt Biciciclismo. Huidig uithangbord van Cannondale is Peter Sagan.

Het contract van de Slowaak loopt na dit seizoen af en Cannondale is er alles aan gelegen om hem te behouden. Het aantrekken van Alonso kan helpen om hem te behouden en de ploeg verder te versterken. Namen als Alberto Contador, Joaquim Rodríguez, Samuel Sánchez en Rui Costa worden al genoemd, al kunnen er tot 1 augustus geen contracten afgesloten worden.

Cannondale was eind vorig jaar in gesprek met de rijke Rus Oleg Tinkov, maar deze besloot de Saxo-Tinkoff-formatie van Bjarne Riis over te nemen. Sponsor Cannondale kocht daarop een groot deel van het team van Brixia Sports die de eigenaar van het wielerteam.

Alonso wilde voor dit jaar al een team opzetten, maar de onderhandelingen tussen hem en Euskaltel-Euskadi liepen op niets uit. De Spanjaard heeft zich er niet bij neergelegd en kijkt nu naar andere opties. Het instappen bij de Cannondaleploeg kan ervoor zorgen dat zijn wens alsnog wordt verwezenlijkt.