Van Marwijk weigert op te geven bij HSV

Hamburger SV ging zaterdag opnieuw onderuit in de Bundesliga. Coach Bert van Marwijk denkt ondanks de nederlaag tegen Hertha BSC niet aan opstappen. "We hebben hard gewerkt en veel gelopen, maar we hebben ook domme fouten gemaakt. Daarmee maakten we de tegenstander sterker", sprak Van Marwijk volgens Kicker.

Hamburger SV verloor in eigen stadion met 0-3 van Hertha BSC, dat gecoacht wordt door Jos Luhukay. De bezoekers uit Berlijn misten in de openingsfase een strafschop, maar de daaropvolgende hoekschop ging er alsnog in. "Als je een penalty stopt, moet je mentaal sterker worden", aldus Van Marwijk. "Dan mag niet alsnog uit een hoekschop de 0-1 vallen. Dat is ongelooflijk, als ik die beelden terugzie."

Ondanks de nieuwe zeperd weigert Van Marwijk de spreekwoordelijke handdoek in de ring te gooien. "Ik blijf trainer, ik leg me niet neer bij de situatie en ik geef niet op. Maar ik besef wel dat ik verantwoordelijk ben."

Na twintig speelronden in de Bundesliga staat HSV op de voorlaatste plaats. Het team van Van Marwijk won dit seizoen pas vier wedstrijden. De twee onderste teams degraderen uiteindelijk rechtstreeks, terwijl de nummer zestien play-offs moet spelen.