[PL] Fulham weet te stunten bij Manchester United

Fulham heeft zondag voor een stunt weten te zorgen op bezoek bij Manchester United: 2-2. De Londenaren namen na negentien minuten via Steve Sidwell de voorsprong op Old Trafford. United zette Fulham daarna zwaar onder druk, maar kwam pas in de 78e minuut via Robin van Persie langszij. Michael Carrick schoot een minuut later de 2-1 binnen, waarna Darren Bent diep in blessuretijd de gelijkmaker tegen het net kopte.

De thuisploeg schoot liefst 31 keer op het doel van Maarten Stekelenburg, maar de oud-Ajacied hield lang stand. Tegen de intikker van Van Persie en het van richting veranderde schot van Carrick was hij echter kansloos. Fulham was een stuk efficiënter dan United. Twee van de zes schoten vonden het net.

De top vier raakt door het gelijkspel uit zicht voor United. Kwalificatie voor de Champions League is daardoor ver weg voor de ploeg van David Moyes. Nummer vier Liverpool heeft negen punten meer dan nummer zeven United. De beste vier teams plaatsen zich in Engeland voor het miljoenenbal.

Meulensteen, voormalig assistent-trainer bij United, blijft met Fulham ondanks het gewonnen punt hekkensluiter. De Londenaren hebben vier punten minder dan Sunderland, dat op de veilige zeventiende plek staat. Aan Fulham-kant speelde naast Stekelenburg ook oud-Ajacied John Heitinga de hele wedstrijd.