[PD] Barça voegt zich na zege bij Real en Atlético

Barcelona heeft zich zondag door een zege bij Sevilla naast Atlético Madrid en Real Madrid aan kop van de Primera División genesteld. De Catalanen wonnen met 4-1 bij Sevilla. Alberto Moreno zette de thuisploeg nog wel op voorsprong, maar via Alexis Sánchez, Lionel Messi (2) en Cesc Fàbregas stelde Barcelona orde op zaken. Het drietal koplopers verzamelde 57 punten uit 23 wedstrijden.

Sevilla kwam na een vloeiende aanval met Moreno als eindstation na een kwartier op voorsprong. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de thuisploeg de score had moeten uitbreiden. Daar kreeg Sevilla kansen genoeg voor. Aan de andere kant presenteerde Barcelona de rekening. Sanchez maakte na 34 minuten gelijk en Messi zette Barça na een scherpe counter vlak voor rust op voorsprong.

Na rust voltrok zich een zelfde scenario. Sevilla liet via Vitolo en Kévin Gameiro goede kansen onbenut en moest lijdzaam toezien hoe Messi de marge naar twee tilde. In de slotfase verzorgde Fàbregas het slotakkoord.