L. De Jong wil graag bij Newcastle blijven

Luuk de Jong wil graag bij Newcastle United blijven als zijn huurperiode komende zomer afloopt. "Ik ben gehuurd met een optie om langer te blijven. Ik hoop dat ze van die optie gebruikmaken", zei de spits maandag tegen Sky Sports. Newcastle huurt De Jong tot komende zomer van Borussia Mönchengladbach.

"Ik wil graag belangrijk zijn voor dit team met goals, assists en hard werken", vervolgde het jongere broertje van Ajacied Siem de Jong. "Ik ben blij dat ik hiernaartoe ben gekomen, ondanks de moeilijke start." Newcastle verloor de eerste twee wedstrijden waarin De Jong meedeed. Chelsea en Sunderland waren beide met 3-0 te sterk.

Vooral het verlies thuis tegen Sunderland in de Tyne-Wear-derby kwam hard aan in Newcastle. "Na die nederlaag was de teleurstelling groot", liet de zevenvoudig international weten. "Dat was een wedstrijd die we niet mochten verliezen, maar dat gebeurde toch. Desondanks heb ik een heel goed gevoel over de club. Ik denk dat we moeten doorgaan en dat we beter kunnen."?