Barcelona en Cruijff in gesprek

De relatie tussen Johan Cruijff en FC Barcelona raakte tijdens het voorzitterschap van Sandro Rosell ernstig bekoeld. Daar komt binnenkort mogelijk verandering in. Nu Rosell vanwege veiligheidsredenen afscheid heeft genomen van de Catalaanse grootmacht, is de weg vrij voor een terugkeer van Cruijff.

De opvolger van Rosell, Josep Maria Bartomeu, heeft de intentie uitgesproken om de legendarische nummer 14 weer bij de club te betrekken. Tijdens een persconferentie maakte Bartomeu zojuist bekend dat hij met mensen uit het kamp Cruijff in gesprek is over een hernieuwde samenwerking. "We hebben mensen rondom Cruijff gesproken, en blijven in gesprek", zo tekende onder meer Goal op.

Volgens Bartomeu kan Cruijff van grote waarde zijn voor de clubcultuur van Barcelona. "Hij is een bijzonder belangrijke persoon voor de club. Langzaam maar zeker zal alles weer zoals voorheen worden."

Cruijff stopte als adviseur van Barcelona vanwege een conflict met Rosell. De onlangs vertrokken voorzitter zou financiële afspraken met betrekking tot de Johan Cruijff Foundation niet nakomen, en nam Cruijff zelfs zijn erevoorzitterschap af.

Voorts kwam Bartomeu te spreken over Lionel Messi. De Argentijnse sterspeler kreeg de voorbije weken te maken met kritiek. Zo zou hij zijn liefde voor de sport zijn kwijtgeraakt. "Daarover maken wij ons geen zorgen. Wij staan dichter bij Messi dan degenen die dat schreven", aldus de nieuwbakken preses.