Rutjes: "Bij NAC horen geen passanten"

Graeme Rutjes is bij NAC Breda de opvolger van Jeffrey van As als technisch directeur. Hij wil een compleet nieuwe koers gaan varen. Bij NAC is het vaak gedonder. Ieder jaar komt de club in financiële problemen en daar wil Rutjes vanaf.

"Het zal de komende twee jaar nog niet lukken, maar wij willen in geen enkel jaar daarna nog in de rode cijfers eindigen", zegt Rutjes in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Afgelopen jaren werd er telkens in de zomer pas gekeken naar het negatieve vermogen", vervolgt Rutjes. "Zo werden afgelopen zomer Nemanja Gudelj en Eric Botteghin verkocht, was het seizoen gered en was iedereen weer blij."

NAC is sterk uit de startblokken gekomen in de tweede seizoenshelft. Onder leiding van trainer Nebojsa Gudelj is de negende plaats op de ranglijst ingenomen. Nu doet NAC het nog met veel spelers die op huurbasis de clubkleuren verdedigen. Rutjes wil af van de huurlingen. "Bij NAC horen geen passanten."

"De supporters hier willen spelers met karakter én met binding met de club. De klaargestoomde eigen jeugd moet het stadion ruiken, het gevoel hebben dat zij de nieuwe Elson Hooi of Kenny van der Weg kunnen worden", aldus Rutjes.