Groningen woest over schikkingsvoorstel van KNVB

FC Groningen gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel voor een boete van tienduizend euro dat de de KNVB dinsdag deed. Directeur Hans Nijland laat weten dat de club woest is over het voorstel. De KNVB verweet de Groningers niet voldoende te hebben gedaan om de afgelasting van FC Groningen - FC Twente eind januari te voorkomen. Het duel wordt woensdag ingehaald.

De aanklager betaald voetbal liet weten dat Groningen de KNVB niet tijdig op de hoogte had gesteld over mogelijke onbespeelbaarheid van het veld. Groningen bestrijdt dat. De club werd door de Groningse politie gevraagd of de wedstrijd wel door moest gaan en nam toen contact op met de bond. Manager competitiezaken Gijs de Jong liet toen weten dat het weeralarm met code oranje niet voldoende was voor afgelasting.

Volgens Nijland was er sprake van 'onvoorziene omstandigheden en overmacht'. "Dat blijkt ook wel uit het feit dat de scheidsrechter veel later dan normaal bij het stadion arriveerde. Wij krijgen nu alleen te horen dat er geen speelklaar veld lag. Wij willen graag weten wat wij dan anders hadden moeten doen."